ICANN email validatie

Sinds januari 2015 heeft de ICANN, het register voor alle generieke domeinnamen, zoals bijvoorbeeld .com en .net, maar ook alle nieuwe gTLD’s zoals .guru, .bike en .tips, een wijziging doorgevoerd in haar voorwaarden. Er wordt nu actief gecontroleerd of het e-mailadres van de domeinnaam eigenaar correct is en ook werkt.

Dit gebeurt via een aparte validatie procedure van de ICANN. Vanuit ICANN ontvang je, als domeinnaam eigenaar, een e-mail met daarin een link naar de validatie pagina. Alleen het oproepen van deze pagina, door het aanklikken van de link in de e-mail, is al voldoende om jouw gegevens te bevestigen.

Binnen 14 dagen moet echter wel op de link geklikt zijn, anders worden jouw domeinnamen uitgeschakeld (met als gevolg website en/of e-mail down), totdat de validatie succesvol is gedaan.

• Email, SSL